A mi izraeli konyhánk: tabule

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Libanonból és Szíriából származó Tabule (arab) egy Földközi-tengeri étel, Izraelben főként az arabok és a keleti zsidók körében népszerű, de rendkívül jó tulajdonságai miatt a lakosság többi részében is egyre inkább terjed. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

A tabulet legtöbbször keleti éttermekben az előétel részeként szolgálnak fel. Fő összetevői: bulgur, petrezselyem, menta, paradicsom, hagyma, fűszernövények, citromlé és egyéb fűszerek, mint például fekete bors, fahéj és szegfűbors.

A Tabulének rengeteg elkészítési módja van, bemelegítésképpen jöjjön itt egy egyszerű változat.

Hozzávalók (8 személyre):
1 pohár finom bulgur
1/2 pohár friss citromlé
3 közepes piros paradicsom, a lehető legapróbbra vágva
2 csomag apróra vágott petrezselyem
1/4 csomag apróra vágott menta
3 újhagyma, a lehető legkissebbre vágva
1/4 pohár olívaolaj
1 evőkanál só
1 kiskanál fekete bors
1/2 kiskanál csípőspaprika
petrezselyemzöld a díszítéshez

Elkészítés:
Többször leöblítjük a bulgurt, aztán fél óráig a citromlében áztatjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összekeverjük, és petrezselyemmel díszített tányérban tálaljuk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp