Londonban is bemutatják Gárdos Péter Hajnali láz című kötetét

Szerda este a Londoni Magyar Kulturális Központban mutatták be Gárdos Péter Hajnali láz című kötetét, amely több mint 35 országban – többek között Izraelben is – megjelenik. A regény tavaly nagy sikert aratott a Londoni Könyvvásáron, azóta Németországban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Svédországban, Ausztráliában, Portugáliában, Tajvanon és Hollandiában is kiadták, és hamarosan megjelenik az Egyesült Államokban, Kanadában és Izraelben.
Az Egyesült Királyságban szerdától kapható a könyv, amely Gárdos Péter szüleinek egymásra találását meséli el: holokauszt-túlélőként Svédország különböző menekülttáboraiban lábadoztak, levelezés útján találtak és szerettek egymásba.

Gárdos Péter (Fotó: Valuska Gábor)
Gárdos Péter (Fotó: Valuska Gábor)

Gárdos Péter filmje, amelyet a könyvből forgatott, márciusban a San José-i Cinequest Filmfesztiválon elnyerte a legjobb játékfilm díját dráma kategóriában.

A szerző a kiadó tájékoztatása szerint április 23-án a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon Chaja Polak holland íróval beszélget majd, aki Salka című regényében holokauszt-túlélő anyjának állított emléket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp