Zsidó témákra fókuszáló új tévé indul

Május elsejétől kísérleti tévéadással indul a mostanáig csak online működő Heti TV. A televízió kiemelten foglalkozik majd a zsidóságot foglalkoztató témákkal. Az alapító szerint hamarosan a kábeltévék országos kínálatába is bekerülnek, bár erről nem sok konkrétumot közölt.

Május elsején kezdi meg kísérleti adását a most még csak online videóportálként működő Heti TV, majd hamarosan az országos kábelszolgáltatók is felveszik a kínálatukba – ezt Breuer Péter, a televízió alapító főszerkesztője nyilatkozta, hozzátéve, hogy a televízió az általános hírek mellett kiemelten foglalkozik majd a hazai és nemzetközi zsidó közösség történéseivel.

Breuer Péter, a Heti Tv vezérigazgatója
Breuer Péter, a Heti Tv vezérigazgatója

Breuer szerint a televíziózási szokások kezdenek megváltozni, ezért egyre nagyobb igény van a tematikus csatornákra. Az alapító azt mondta, hogy a Heti TV teljesen új szemléletű televízió lesz, amely az emberiség történetének egyik legfontosabb könyvére, a Tórára, a hetiszakaszokra épül. A Heti TV azonban mégsem egy vallási műsor, hanem egy állandóan jelenlevő mindennap sugárzó televízió. A Heti TV alcíme szerint ez a televízió: zsidókról is, nem csak zsidóknak szól. A csatorna várhatóan beszámol majd minden, a közönséget érdeklő hírről, emellett stúdióbeszélgetések és filmek is lesznek – tette hozzá.

A Heti TV az interneten 2014-ben indult el, akkor még Hetiszakasz néven, de a pozitív visszajelzések alapján döntött úgy az alapító, hogy állandó és  nem csak az interneten követhető naponta sugárzó televízióvá bővíti azt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp