Zsidó témákra fókuszáló új tévé indul

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Május elsejétől kísérleti tévéadással indul a mostanáig csak online működő Heti TV. A televízió kiemelten foglalkozik majd a zsidóságot foglalkoztató témákkal. Az alapító szerint hamarosan a kábeltévék országos kínálatába is bekerülnek, bár erről nem sok konkrétumot közölt.

Május elsején kezdi meg kísérleti adását a most még csak online videóportálként működő Heti TV, majd hamarosan az országos kábelszolgáltatók is felveszik a kínálatukba – ezt Breuer Péter, a televízió alapító főszerkesztője nyilatkozta, hozzátéve, hogy a televízió az általános hírek mellett kiemelten foglalkozik majd a hazai és nemzetközi zsidó közösség történéseivel.

Breuer Péter, a Heti Tv vezérigazgatója
Breuer Péter, a Heti Tv vezérigazgatója

Breuer szerint a televíziózási szokások kezdenek megváltozni, ezért egyre nagyobb igény van a tematikus csatornákra. Az alapító azt mondta, hogy a Heti TV teljesen új szemléletű televízió lesz, amely az emberiség történetének egyik legfontosabb könyvére, a Tórára, a hetiszakaszokra épül. A Heti TV azonban mégsem egy vallási műsor, hanem egy állandóan jelenlevő mindennap sugárzó televízió. A Heti TV alcíme szerint ez a televízió: zsidókról is, nem csak zsidóknak szól. A csatorna várhatóan beszámol majd minden, a közönséget érdeklő hírről, emellett stúdióbeszélgetések és filmek is lesznek – tette hozzá.

A Heti TV az interneten 2014-ben indult el, akkor még Hetiszakasz néven, de a pozitív visszajelzések alapján döntött úgy az alapító, hogy állandó és  nem csak az interneten követhető naponta sugárzó televízióvá bővíti azt.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp