10 legvonzóbb zsidó színész – Szavazz a neked tetszőre!

Szavazz, kit tartasz a legvonzóbbnak!

James and Dave Franco
James and Dave Franco

10. James & Dave Franco

Listánkon a testvérpár a megosztott 10. helyet kapta. A kaliforniai Palo Altoban születtek, édesanyjuk orosz zsidó bevándorló, édesapjuk svéd-portugál származású. 2012-ben a Shalom Life magazin a második legtehetségesebb és legvonzóbb zsidó férfiaknak titulálta őket.

Bryan Greenberg
Bryan Greenberg

9. Bryan Greenberg

Két zsidó pszichológus szülő leszármazottja, Nebraskában születt. Bryan ortodox zsidó nevelést kapott, fiatal fiúként volt bar micvája, zsidó nyári táborokba járt és sokat utazott Izraelbe. Greenberg átütő sikerét a Prime című film hozta meg 2005-ben. Leginkább a Kergetjük az amerikai álmot (How to Make it in America) HBO sorozatából ismert.

Andrew Garfield
Andrew Garfield

8. Andrew Garfield

Andrew Russell Garfield Los Angelesben született, édesanyja brit, édesapja amerikai származású. Középosztálybeli zsidó családban nevelkedett. A karrierjét Nagy-Britanniában kezdte színpadi színészként és tv produkciókban, nemzetközi sikerét a  A közösségi háló (The Social Network) című filmben nyújtott alakítása hozta meg neki, amelyért Golden Globe díjra is jelölték. És persze ne feledjuk, hogy ő játssza Peter Parkert a Pókemberben!

Eli Roth
Eli Roth

7. Eli Roth

Eli Raphael Roth Massachusetts-ben született és zsidó neveltetést kapott. Mielőtt diplomát szerzett a Tisch School of the Arts, több mint 100 rövidfilmet forgatott a testvéreivel, Adammal és Gabriellel. A Penthouse Magazin számára dolgozott nőket imitáló online cybersex operatorként, hogy a filmeket finanszírozni tudja. Howard Stern asszisztense is volt. Leghíresebb szerepe, Donny, a Medve Zsidó Quentin Tarantino Becstelen brigantik című filmjében.”

Adrien Brody
Adrien Brody

6. Adrien Brody

Adrien Brody Queensben született ,lengyel zsidó apától és cseh zsidó anyától. A Zongoristában nyújtott alakítása világhírűvé tette, munkáját Oscar díjjal jutalmazták. Ő volt az Oscar történetének legfiatalabb díjazottja, 29 évesen vehette át az elismerést.

Liev Schreiber
Liev Schreiber

5. Liev Schreiber

Liev Schreiber Tony-díjas színész, producer, rendező és forgatókönyvíró. Eredeti neve Isaac Liev Schreiber, San Francisco-ban született zsidó anyától és protestáns apától. Ő alakított a zsidó ellenállót a Defiance című filmben.

Sacha Baron Cohen
Sacha Baron Cohen

4. Sacha Baron Cohen

Sacha Noam Baron Cohen Nagy-Britanniában született, kelet-európai és német zsidó szülők gyermekeként. Modellként és televíziós műsorvezetőként dolgozott eredetileg. Leghíresebb show-ja a Da Ali G, és az általa kitalált humoros karakterek: Borat, Bruno és Aladin Kapitány. Baron Cohen nem tartja magát vallásos zsidónak, de büszke vagyok a zsidó identiásomra, és vannak bizonyos szokások, amelyeket tartok.

Joseph Gordon Levitt
Joseph Gordon Levitt

3. Joseph Gordon-Levitt

Joseph Leonard Gordon-Levitt Los Angelesben született, zsidó származású szülei alapították többek között a Progresszív Zsidó Szövetséget. Leghíresebb szerepe az 500 nap nyár (500 Days of Summer), Eredet (Inception) és legújabb forgatókönyve és rendezése, a Don Jon.

Lenny Kravitz
Lenny Kravitz

2. Lenny Kravitz

Leonard Albert Kravitz New York-ban született, egy afro-amerikai édesanyától és egy orosz-ukrán zsidó édesapától. Énekesként-dalszövegíróként kezdte a pályát, de filmszerepeket is vállalt, például az Éhező viadala (The Hunger Games) filmsorozatban. Egy interjúban Kravitz azt mondta: „félig zsidó, félig fekete vagyok, félig így, félig úgy is nézek ki.”

Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal

1. Jake Gyllenhaal

Jacob Benjamin Gyllenhaal Los Angelesben született, zsidó nagyiparos családban. A svéd nemesi Gyllenhaal család leszármazottja. 13. születésnapján, a bar micvája megünneplése alkalmából önkéntesként dolgozott egy hajléktalan szállón, mivel a szülei szerették volna, ha megtanulja értékelni kiváltságos életét. Leghíresebb szerepei a Donnie Darko-ban, a Holnaputánban (The Day After Tomorrow) és a Túl a barátságonban (Brokeback Mountain) voltak.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp