Peresz kitüntette a nőnapon Naomi Campbellt

Naomi Campbell Izraelbe látogatott, ahol az ország egyori köztársasági elnöke, Simon Peresz kitüntette őt a nőkért és a szükséget szenvedő csoportokért végzett munkája elismeréséért a Peresz Központ a Békéért rendezvényén.

Peresz hosszú évek óta kérlelhetetlen híve a nemek közötti egyenlőségnek és a nők oktatásának. „Nincs jövője az olyan világnak, amely diszkriminálja a nőket”, mondta Peresz.

Összesen 9 nő kapott most elismerést, akik például hozzájárultak az oktatás, a társadalom, az üzleti élet és a kommunikáció átalakításához, nem csupán a saját teljesítményükkel, hanem azzal is, hogy megváltoztatták a nőkhöz való hozzáállást ezeken a területeken.

Peresz és Campbell elismerését fejezte ki azon nők iránt, akik jelentős felfedezéseket tettek számos területen, és ezzel a nők megbecsültségét is növelték. Mindazonáltal egyetértettek abban, hogy még sok teendő van addig, amíg a nőkre a férfiakkal igazán egyenrangúként tekint majd a világ.

Campbell beszélt arról is, hogy számos nehézség volt az ő életében is, de sosem adta fel. Mindeközben sok nagyszerű nővel találkozott, akik segítettek neki abban, hogy a saját útját járja. Kiemelte az édesanyját, akit a példaképének nevezett.

A kitüntetett azt nyilatkozta, hogy az olyan emberek, mint Peresz, teszik a világot jobb hellyé, a dél-afrikai apartheid elleni küzdelem hőséhez, Nelson Mandelához hasonlítva az izraeli baloldal ikonját. Peresz békéért végzett tevékenységét Campbell saját maga számára is inspirálónak tartja.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp