Peresz kitüntette a nőnapon Naomi Campbellt

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Naomi Campbell Izraelbe látogatott, ahol az ország egyori köztársasági elnöke, Simon Peresz kitüntette őt a nőkért és a szükséget szenvedő csoportokért végzett munkája elismeréséért a Peresz Központ a Békéért rendezvényén.

Peresz hosszú évek óta kérlelhetetlen híve a nemek közötti egyenlőségnek és a nők oktatásának. „Nincs jövője az olyan világnak, amely diszkriminálja a nőket”, mondta Peresz.

Összesen 9 nő kapott most elismerést, akik például hozzájárultak az oktatás, a társadalom, az üzleti élet és a kommunikáció átalakításához, nem csupán a saját teljesítményükkel, hanem azzal is, hogy megváltoztatták a nőkhöz való hozzáállást ezeken a területeken.

Peresz és Campbell elismerését fejezte ki azon nők iránt, akik jelentős felfedezéseket tettek számos területen, és ezzel a nők megbecsültségét is növelték. Mindazonáltal egyetértettek abban, hogy még sok teendő van addig, amíg a nőkre a férfiakkal igazán egyenrangúként tekint majd a világ.

Campbell beszélt arról is, hogy számos nehézség volt az ő életében is, de sosem adta fel. Mindeközben sok nagyszerű nővel találkozott, akik segítettek neki abban, hogy a saját útját járja. Kiemelte az édesanyját, akit a példaképének nevezett.

A kitüntetett azt nyilatkozta, hogy az olyan emberek, mint Peresz, teszik a világot jobb hellyé, a dél-afrikai apartheid elleni küzdelem hőséhez, Nelson Mandelához hasonlítva az izraeli baloldal ikonját. Peresz békéért végzett tevékenységét Campbell saját maga számára is inspirálónak tartja.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp