Tüntetők akadályozták meg az antiszemita Donáth György szobrának felavatását

Antirasszista plakátokkal és jelszavakkal tiltakozó tiltakozók akadályozták meg, hogy a szélsőjobboldali politikus, Donáth György szobrát felavassa Gulyás Gergely Fidesz-alelnök és Boross Péter volt miniszterelnök. Az amtiszemita politikus szobra ellen a Mazsihisz és a Raoul Wallenberg Egyesület is szót emelt.

Az 1947-ben kivégzett egykori parlamenti képviselőnek, Donáth Györgynek a Politikai Elítéltek Közössége és a Szabadságharcosok Közalapítvány állított emlékművet. A szobrot Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke és Boross Péter egykori kormányfő avatta volna fel.

A kétharmados többséggel irányító Magyar Élet Pártja közreműködésével lépett életbe a II. zsidótörvény, amelynek Donáth lelkes támogatója volt. Donáth alapított ernyőszervezetet a fajvédő civil szervezetek számára. Célja elsősorban a zsidóság kizárása volt a társadalomból, de emellett aktívan fellépett a sváb kisebbség visszaszorításáért is.

A szervezők a “méltatlan körülményekre” hivatkozva lemondták az avatóünnepséget – mondta a Magyar Politikai Elítéltek Közösségének főtitkára, Valkony Károlyné az MTI tudósítójának a helyszínen. A tiltakozók bekiabálásaikkal, plakátjaikkal megakadályozták, hogy a szervezők a terveik szerint felavathassák a szobrot.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp