Régi zsidó családi receptkönyveket keres a kutató!

Ha van otthon kézírásos családi receptgyűjteménye, vagy ismer olyan zsidó családtagot, aki régen recepteket gyűjtött, akkor segítsen Körner Andrásnak, aki a magyar zsidók hétkönapi életéről írt eddig két nagysikerű könyvet! A magyar zsidók háború előtti étkezéskultúrájával foglalkozik majd Körner András legújabb kultúrtörténeti könyve, mely a sütés-főzés régiónkénti változásait vizsgálja majd. Kérdés, hogyan hatottak a főzésmódra a különböző vallási hagyományok és az ősök eredetéből adódó jellegzetességek, és az, hogy ez miként változott a 19. századtól a 20. század közepéig.

Ha van otthon kézírásos családi receptgyűjteménye, vagy ismer olyat, aki régen recepteket gyűjtött, akkor segítsen a szakembernek!

Az eddig összegyűjtött receptes füzetek többsége budapesti és észak-dunántúli asszimilált családoktól származik, s emiatt nagyon fontos lenne olyan írásokat találni, amelyek a kasrut  szabályait is figyelembe vették.

Jelentkezni ezen a címen lehet: [email protected]

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp