Botrány Oxfordban: zsidógyűlölők és terrorszimpatizánsok a baloldali elitklubban

Lemondott az Oxfordi Egyetem Munkáspárti Klubjának egyik vezetője, mert elege lett a baloldali elit keltetőjének számító csoport Izrael-, és zsidógyűlöletéből.

Alex Chalmers azt követően mondott le vezető tisztjéről, miután a klub úgy döntött: megrendezi az Izraeli Apartheid Hetét. A diák a lemondó nyilatkozatában kitért arra, hogy a klubtagoknak “valami bajuk van a zsidókkal” és rendszeresen rokonszenveznek a Hamasz-féle terrorszervezetekkel.

Oxford
Oxford

A klub vezető személyiségei gyakran a Ku Klux Klan által kedvelt “ció” pejoratív kifejezéssel illeti a zsidókat és rendszeresen szolidaritásukat fejezik ki a Hamasz felé, rokonszenvezve annak terrorista műveleteivel.

Az Izraeli Apertheid Hetét szervező klubtag már többször is szervezett antiszemita előadókkal való beszélgetéseket az egyetemen, személyesen is rendszeresen zaklatja a zsidó diákokat.

A Labour Students, a Munkáspárt országos diákmozgalma közleményében ítélte el az antiszemitizmust és jelezte, komolyan veszi a jelenséget. Az egyetem vezetése szintén közleményben ítélt el mindenfajta zaklatást és bántalmazást és arra buzdította a diákokat, hogy jelentsék az egyetem illetékeseinek, ha ilyesmit tapasztalnak.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp