Ikonikus recept a Rosenstein étteremtől: ludaskása

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Jellegzetes recept a Rosenstein étteremtől, amelyet a napokban választott a legikonikusabb magyar étteremnek Thrillist amerikai magazin.

A lista összeállításánál nem volt szempont se a Michelin-csillagok száma, se az, hogy mennyire látogatják kizárólag helyiek az adott éttermet. A fő szempont az volt, hogy mennyire érzi azt a vendég távozáskor, hogy közelebb került az adott ország konyhájához, vagy térség kultúrájához az adott konyhán keresztül.

Ludaskása a Rosenstein szakácskönyvből

Az igazi, hamisíthatatlan zsidó étel. A libaaprólékot is hasznosítani kellett valahogy és ebből lett ez a kitűnő, ízes fogás.

•1,5 kg libaaprólék (szárnytő, nyak, láb, zúza, farhát)
•50 dkg rizs
•1 fej hagyma
•1 gerezd fokhagyma
•10 dkg libazsír
•20 dkg vegyes zöldség
•10 dkg csiperkegomba
•majoránna, só, bors, gyömbér
 

ELKÉSZÍTÉS

1. Vágjuk nagyobb darabokra a megtisztított liba aprólékot és készítsünk belőle ragut a következő módon: Pirítsuk meg 5 dkg zsíron a finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Tegyük hozzá az aprólékot, öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk bele a majoránnát és a reszelt gyömbért. Fedővel takarjuk le, és pároljuk félpuhára.

2. Adjuk hozzá a kisujjnyi vastagra vágott zöldséget, a szeletelt gombát és fedő alatt főzzük még tovább.

3. Egy serpenyőben 5 dkg zsíron forrósítsuk meg a rizst, öntsük hozzá a libaraguhoz, majd öntsük fel annyi forró vízzel, hogy a lábosban kétszeres mennyiség legyen. Ha felforrt, ízesítsük, és fedő alatt sütőben pároljuk készre.

4. Tálaláskor 1-1 szelet sült libamájat is tehetünk mellé.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp