100 kiló sólet a Kibic elnökétől!

137 adag sóletet készített 3 napon át Borgula András, a Kibic elnöke és a Gólem Színház művészeti vezetője szegény családoknak a hétvégén.

A Heti Betevő nevű egyesület rendszeresen oszt rászorulóknak ételt a belvárosban. A szervezet a 7-dik és a 8-dik kerületi kocsmákban gyűjt ehhez adományokat, majd minden hétvégén főznek is ezen a környéken. Borgula András jó ideje dolgozik önkéntesként a Heti Betevőnek, és a múlt hétvégén rá került a sor, hogy elkészítse a vasárnapi ebédet.

“Elvileg 30 család számára főzünk nagyjából 130 adag ételt, de igyekszünk hatalmas porciókat kimérni, hogy egy embernek akár több napra is elegendő legyen az itt kapott ennivaló, vagy meg tudja osztani másokkal is”, mondja Borgula András, aki végül 100 kiló sólettel küzdött meg a múlt hétvégén.

ázik a bab
ázik a bab

Az ételeket általában vasárnap délelőtt főzik meg az önkéntesek, de mivel a sólet elkészítése időigényes, ezért Borgula András már pénteken megkezdte az előkészületeket 2 munkatársa segítségével. Először a babot kellett beáztatniuk, majd másnap, szombaton a pulyka- és csirkehússal dúsított sólet egész nap, egész éjjel főtt, amelyet folyamatosan felügyelni kellett, miközben még 130 keménytojást is pucolni, tálalni kellett. 

A 100 kiló sóletből végül is 137 adag étel lett, amely olyan bőségesnek bizonyult, hogy a 8. kerületi ételosztás után a 7. kerületieknek is jutott még néhány adag.

A sólet alapanyagait a Heti Betevő biztosította a belvárosban gyűjtött adományokból.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp