Simon Wiesenthalék elítélték a hétvégi magyar világháborús gyűlést

Már Hóman Bálint tervezett szobrának sem örült a zsidó szervezet, de a mostani nácikkal haverkodós gyűlés még jobban felingerelte őket. Szerintük kérdéses, ezek után mit keres Magyarország a Nemzektözi Holokauszt Emlékszövetség vezetésében.

Mélyen elítélte a Simon Wiesenthal Központ azt a múlt szombati megemlékezést, amelyen egy második világháborús csatáról és egy nácibarát magyar vezetőről emlékeztek meg Székesfehérváron – írja az amerikai Fox News. A konzervatív tévé hírportálja magát a Fejér megyei site-ot, a Feolt szemlézte ez ügyben.

Nagy botrány volt ugyanis abból, hogy a Hatvannégy Vármegye, a Betyársereg és az Új Magyar Gárda szervezte megemlékezésen megjelent és beszédet mondott volna Klaus Grotjahn, a Waffen-SS egyik veteránja. Emiatt korábban még Novák Előd jobbikos képviselő is lemondta a részvételt. Az illető végül egészségügyi okokra hivatkozva nem jelent meg.

Heinrich Himmler, a Waffen SS vezetője seregszemlét tart
Heinrich Himmler, a Waffen SS vezetője seregszemlét tart

Ellenben a Wiesenthal Központ közölte: ez még egy otromba kísérlet a holokauszt elkövetői előtti tisztelgésre és az ő dicsőítésükre.

A Fox megemlíti, hogy Székesfehérvár tavaly is a szélsőjobberek és mindenki más kereszttüzébe került, mivel egy “holokauszt-érai minisztert, aki segített megírni antiszemita jogszabályokat” akartak szoborral megtisztelni.

Mark Weitzman, a központ szóvivője azt mondta: az a tény, hogy a hatóságok nem ítélték el a világháborús megemlékezést, erősen megkérdőjelezi, mit keres most Magyarország a Nemzektözi Holokauszt Emlékszövetség vezetésében.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp