Rabbit alakít egy filmben Hillary Clinton riválisa

A társadalmi egyenlőtlenségeket ostorozó, a Demokrata Párt balszélén egyensúlyozó elnökjelölt-jelölt, Bernie Sanders, aki nagyon megszorongatta pár napja Hillary Clintont, egy független filmben (romantikus komédiában) rabbiként tűnt fel 1999-ben.

A házasodni kívánó fiataloknak szóló beszédében Sanders, azaz rabbi Manny Shevitz minduntalan eltér a tárgytól és a baseball felé kalandozik, fájlalja, hogy kedvenc csapata évtizedekkel ezelőtt elköltözött Brooklynból Los Angelesbe. A zavart ünneplők szemmel láthatóan nehezményezik a dolgot, a nézők azonban jó, ha észben tartják, hogy Sanders a valóságban is brooklyni.

Az elnök-aspiráns maga nem sűrűn emlegeti zsidóságát, de az amerikai zsidó közbeszéd kedvelt tárgya, hogy ő lesz-e az Egyesült Államok első zsidó elnöke. Annál is inkább, mert Michael Bloomberg, New York egykori polgármestere is fontolóra vette, hogy elindul független jelöltként, nem utolsósorban Bernie Sanders (és még inkább Donald Trump) szerinte populista politikai stílusa miatt, amolyan középen álló jelöltként, vagyis lehet, hogy két zsidó jelölt is versenyez majd a Fehér Házért.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp