Diákcsoportok díjmentesen nézhetik meg a Saul fia c. filmet

Az Uránia mozi ingyenes vetítéseket rendez középiskolások számára az elmúlt évtizedek legsikeresebb magyar filmjéből, a Saul fiából a kormány támogatásával, a 2015/16-os tanév II. félévében. A tanórákba illeszthető iskolai program célja, hogy a múltat hitelesen és megrázóan ábrázoló film még szélesebb körben elérhetővé váljon ennek a korosztálynak a számára. A regisztráló iskolák diákjai – szemben az otthoni filmfogyasztás magányos élményével – csoportos, zártkörű vetítéseken nézhetik meg a filmet, méghozzá Európa egyik legszebb mozijában.

Röhrig Géza és Nemes Jeles László
Röhrig Géza és Nemes Jeles László

A program keretében az Uránia Nemzeti Filmszínház a film alkotóival és forgalmazójával együttműködve kiadványt készít, ami segítséget nyújt az alkotás értelmezési keretének a meghatározásához és kulcsokat ad a film nézéséhez.

A most meghirdetett program keretében 2016 februárjától április végéig 30 alkalommal vetítik le a Saul fiát a filmszínház dísztermében, és ezzel közel 13.000 középiskolás számára biztosítják az alkotás megtekintését. A program szervezése során az Uránia több mint 100 középiskolai intézménynek ajánlotta fel a részvétel lehetőségét. A programsorozatot a kormány több mint 10 millió forinttal támogatta.

A film a 2015-ös Cannes-i Nemzetközi Filmfesztiválon négy díjat nyert – köztük a fesztivál Nagydíját –, a 73. Golden Globe Gálán elnyerte a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Arany Glóbuszt, és jelenleg a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjának egyik legnagyobb esélyese.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp