Teltház a FIDA International és JDC-MAZS Alapítvány Barátság-híd koncertjén!

2016. január 31-én, vasárnap 13 órakor megtelt az Uránia Nemzeti Filmszínház nagyterme. A JDC-MAZS Alapítvány társszervezetei, a finn FIDA International és az osztrák Hilfe und Hofnung által rendezett eseményre közel 500 vendég érkezett, pótszékek elhelyezésére is szükség volt.

A második alkalommal megrendezett Barátság-híd finn moderátora, Jouni Pursiainen közvetlen hangnemben (természetesen tolmács segítségével) előadott, humorral fűszerezett felvezetője már induláskor megérintette a közönség szívét. A barátságnak a nemzetiségtől, vallástól független egyetemességéről szóló gondolatai befogadó közönségre találtak.

Ezt a fonalat folytatta a rendezvény két felkért mentorának, Taly Shaulnak, a JDC-MAZS általános igazgatójának, majd Pataky Albertnek, a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének köszöntője. Mindketten nagy örömmel üdvözölték a szervezőket és a jelenlévő közösségek tagjait.

Az emelkedett hangulatban lépett színpadra a nap meghívott vendégművésze, Shmuel Barzilai, a bécsi zsidó közösség főkántora, akit Neumark Zoltán kísért zongorán. Repertoárjukon a legismertebb zsidó, hagyományos dalok szerepeltek, a Shalom Aleichem, a Jerusalem, a Jiddise máme, amelyekhez az előadó a közönséget is rendre bevonta, és a közös éneklés életigenlő érzése töltötte be a termet. Bebizonyosodott, hogy a hétköznapi „barátság” szót képesek vagyunk egy közösségi élményen keresztül megtölteni tartalommal.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp