Teltház a FIDA International és JDC-MAZS Alapítvány Barátság-híd koncertjén!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

2016. január 31-én, vasárnap 13 órakor megtelt az Uránia Nemzeti Filmszínház nagyterme. A JDC-MAZS Alapítvány társszervezetei, a finn FIDA International és az osztrák Hilfe und Hofnung által rendezett eseményre közel 500 vendég érkezett, pótszékek elhelyezésére is szükség volt.

A második alkalommal megrendezett Barátság-híd finn moderátora, Jouni Pursiainen közvetlen hangnemben (természetesen tolmács segítségével) előadott, humorral fűszerezett felvezetője már induláskor megérintette a közönség szívét. A barátságnak a nemzetiségtől, vallástól független egyetemességéről szóló gondolatai befogadó közönségre találtak.

Ezt a fonalat folytatta a rendezvény két felkért mentorának, Taly Shaulnak, a JDC-MAZS általános igazgatójának, majd Pataky Albertnek, a Magyar Pünkösdi Egyház elnökének köszöntője. Mindketten nagy örömmel üdvözölték a szervezőket és a jelenlévő közösségek tagjait.

Az emelkedett hangulatban lépett színpadra a nap meghívott vendégművésze, Shmuel Barzilai, a bécsi zsidó közösség főkántora, akit Neumark Zoltán kísért zongorán. Repertoárjukon a legismertebb zsidó, hagyományos dalok szerepeltek, a Shalom Aleichem, a Jerusalem, a Jiddise máme, amelyekhez az előadó a közönséget is rendre bevonta, és a közös éneklés életigenlő érzése töltötte be a termet. Bebizonyosodott, hogy a hétköznapi „barátság” szót képesek vagyunk egy közösségi élményen keresztül megtölteni tartalommal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp