Eltűnt, majd visszakerült a Facebookra a csókolózó zsidókat és arabokat bemutató kisfilm

A videót a TimeOut Tel-Aviv forgatta, válaszul arra, hogy az oktatási minisztérium letiltott az iskolai olvasmányok közül egy regényt, amiben egy izraeli nő egy palesztin férfibe szeret bele.

A minisztériumi indoklás szerint Dorit Rabinyan regényét azért zárták ki az iskolai tantervekből, mert a szülők az izraeli identitásra leselkedő fenyegetésként értelmezhették volna a könyv tartalmát. A döntést hatalmas felháborodás fogadta világszerte.

A TimeOut Tel-Aviv szerkesztősége a videó mellé azt az üzenetet mellékelte, hogy továbbra is hisznek abban, hogy mind elsősorban emberi lények és a vallás meg a nemzetiség csak ezután következik.

A magazin összesen hat párt kért fel a videóhoz, köztük olyan embereket is, akik még sosem találkoztak korábban. Az üzenet pedig a csók mellett annyi, hogy a zsidók és arabok nemet mondanak arra, hogy ellenségek legyenek.

A videó előbb Facebookon kezdett el terjedni, hamar több mint százezer nézőt összeszedve, de onnan csütörtökre eltűnt. A Facebook nagyon hevesen tagadja, hogy ők vették volna le a videót, izraeli lapok szerint pedig lehet, hogy hackerek álltak az eltűnése mögött. Később ismét felbukkant és most már Youtube-on is elérhető. 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp