Pályázat rászoruló diákoknak a Lauderben! Jelentkezz!

Mostantól évente 10-12 diák juthat szociális, tanulmányi támogatáshoz a Lauder Iskolában, az intézmény és a Jaffe Zsidó Családsegítő együttműködésének köszönhetően. Jelentkezési határidő: 2016 január 31.

lufi
lufi

Ki a bölcs ember? Aki mindenkitől tud tanulni.
Ki a tiszteletreméltó? Aki minden teremtménnyel tisztelettel bánik.
(Pirké Ávot 4:1)

A Lauder Iskola és a Mazs Alapítvány Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálata együttműködési megállapodásának értelmében a Jaffe alakítja ki, működteti és szakmailag segíti a Lauder Iskola 2015 szeptemberétől induló új szociális támogatási rendszerét. A Kehila pályázat keretében rászoruló diákok kaphatnak segítséget tanulmányaik folytatásához illetve megkezdéséhez.

A családok írásos pályázatait kuratórium bírálja el, amelynek tagságát a két intézmény közösen jelöli. Évente maximum 10-12 diák részesülhet támogatásban, amelynek elnyerése esetén a diák évről évre meghosszabíthatja az ösztöndíjat a Lauder Iskolában folytatott tanulmányi ideje alatt.

Amennyiben az osztályfőnökök vagy a Mazs szakemberek visszajelzéseiből az derül ki, hogy a diák iskolai közösségi aktivitása vagy magatartása nem megfelelő, illetve a család által vállalt tevékenységek nem teljesülnek, az iskola kezdeményezheti a támogatás szüneteltetését vagy megszüntetését.

Az alábbi kritériumoknak megfelelő családok adhatnak be pályázatot.

A program a Lauder Iskolába 2016 szeptemberétől felvételt nyert első osztályos, és a magasabb évfolyamokba átjelentkező diákok számára kerül meghirdetésre. A pályázat részét képezi, hogy a családok vállalják a Jaffe Családsegítő szolgálat szakembereivel való együttműködést, amelynek során önkéntes munkát vállalnak a zsidó közösségben. Ez egyaránt jelenthet egy új, a család által kidolgozott kezdeményezést, vagy egy meglévő programhoz való csatlakozást.

Pályázati adatlap innen tölthető le.

Pályázati jelentkezés és további információ: kehila@jdc.hu

A program egyébként  két feladatot lát el: egyrészt segíti az arra rászoruló családokat abban, hogy gyermekeik magas színvonalú zsidó közösségi oktatásban részesüljenek, másrészt a családok önkéntes munkáján keresztül fejleszti és színesíti a hazai zsidó közösségi életet. Az együttműködés értelmében a Mazs Alapítvány szakmai segítséget nyújt a rászorultság kritériumrendszerének kialakításában, a pályázási folyamat évenkénti levezetésében és az önkéntes munka követésében.

Pályázati határidő: 2016. január 31. (24:00)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp