Kóser marihuána kerül piacra

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Egy New York-i cég az első hivatalos kóser minősítéssel ellátott marihuánát készül piacra dobni. Az Ortodox Unió kósersági osztályának vezetője szerint nem minősül bűnös cselekedetnek, sőt micvának számít a kannabisz használata, ha azt orvosi javaslatra fogyasztja a beteg. A New York-i Vireo Health termékét az Ortodox Unió nevű zsidó szervezet ismerte el kósernek. Vireo az egyike azon öt cégnek, amely marihuánát forgalmazhat egészségügyi célokból New Yorkban, egy állami program keretében. A többi cég termékét nem minősítették kósernek.

„Az Ortodox Unió elismervénye segítségével az Egyesül Államok legnagyobb zsidó közössége számára is elérhető lesz ez a termék, és a minősítés segíti azt is, hogy harcoljunk a negatív előítéletek ellen, amelyeket sokan táplálnak a gyógyászatra használt kannabisszal szemben”, mondta Ari Hoffnung a Vireo ügyvezetője. „Ez a bejelentés fontos üzenetet hordoz a New York-iak számára, legyenek azok bármilyen vallásúak. Nem jelent ugyanis droghasználatot, ha a kannabiszt arra használjuk, hogy csökkentse egy beteg fájdalmát és szenvedését.”

Menachen Genack, az Ortodox Unió kósersági osztályának vezetője szerint nem minősül bűnös cselekedetnek, sőt micvának számít a kannabisz használata, ha azt orvosi javaslatra fogyasztja a beteg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp