Tavaly Mohamed volt a legnépszerűbb név Izraelben

2014-ben a Mohamed nevet kapta a legtöbb újszülött Izraelben, mivel minden hetedik muszlim fiút a próféta után neveztek el. A zsidó nevek közül a Noám és a Noá volt a legnépszerűbb.

Az izraeli Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2014-ben 2650 újszülött kapta a Mohamed nevet. A zsidó nevek közül a leggyakrabban Noámnak nevezték el a gyerekeket, 1600 fiút és 400 lányt. Ezen kívül a 10 legnépszerűbb zsidó fiú nevek az Ori/Uri, Dávid, Joszef, Eitán, Itáj, Ariel, Dániel, Jonatán és Mose voltak.

Ahogy az elmúlt 15 évben, tavaly is a Noá lett a legnépszerűbb zsidó név, amelyet lányoknak adtak. A leggyakoribb lánynevek között van még a Támár, Sirá, Maja, Jáel, Adél, Táljá, Avigájl, Ájálá és Szárá.

A jelentés kitért a különböző városokban adott nevekre is, eszerint Jeruzsálemben a Szárá volt a leggyakoribb lánynév, Tel-Avivban és Haifán pedig a Maja. Az ultraortodox Bné Brakban az Eszter, más nagyvárosokban pedig az Adél volt a legnépszerűbb.

A muszlimoknál a Mohameden kívül még Ahmed volt igen gyakori, ezen kívül a Juszef, Omár, Ábed, Ádám, Ali, Ibrahim, Mahmud, Amir és Haled nevet kapták a legtöbbször a muszlim fiú gyerekek. A lányoknál a Mirjám volt a legnépszerűbb, ezt követi a Jana, Lián, Malak, Alin, Lin és a Nur.

Via Jerusalem Post

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp