Felfüggesztettet kapott egy német politikus, aki egy koncentrációs tábor feliratát tetoválta magára

Hat hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott a Német Nemzeti Demokrata Párt egyik politikusa, amiért egy uszodában közszemlére tette náci tetoválását. A tetoválás Auschwitzot kombinálja össze a buchenwaldi koncentrációs tábor kapuján található felirattal.

Az auschwitzi tábor képe alá a 27 éves vádlott azt találta írni, hogy Jedem das Seine, szabad fordításban: mindenkinek azt, amit megérdemel. A német mondás egy latin szólás (suum cuique) fordítása, Luther Márton műveiben ugyanúgy feltűnik, mint egy Bach-kantáta címében, mégis legismertebb előfordulási helye a buchenwaldi koncentrációs tábor kapuja.

A buchenwaldi koncentrációs tábor kapuja
A buchenwaldi koncentrációs tábor kapuja

A férfi tagja a barnimi járási tanácsnak Brandenburgban. Az ítéletet egy oranienburgi bíróság hozta. Az ügyészség 10 hónapos letöltendő büntetést kértek egyébként a vádlottra, akinek priusza is van testi sértés miatt.

A náci tetoválás
A náci tetoválás

A tetoválás önmagában nem ütközik törvénybe, de a nyilvános helyen való közszemlére tétele igen. Épp ezért a német neonácik általában eltakarják a tiltott szimbólumokat ábrázoló tetoválásaikat nyilvános helyen.

Via Index

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp