Következik: 

Kiszlév 13, 5779 · 2018. november 21, szerda

Zenére cserélné a háború hangjait az izraeli ENSZ-képviselet

Izrael ENSZ-képviselete egy különleges zenés videót készített annak reményében, hogy egy nap majd a zene fogja felváltani a háború hangjait az egész világon. Az Egyesült zongorák című videóban 11 zongorista játszik egy zeneművet a világ különböző pontján.

„A zene egy globális nyelv, megvan az ereje ahhoz, hogy egyesítsen minket, áthidalva kulturális és politikai szakadékokat” – mondta Danny Danson, Izrael ENSZ-nagykövete a projektről a Jerusalem Postnak. Az Egyesült zongorák című videóban az egyik legnépszerűbb izraeli zenész Idan Raichel és még tíz zongorista játssza egyszerre Szergej Prokofjev Péter és a farkas című művének átiratát. A videó különlegessége, hogy a zenészek különböző országokban vannak, és tulajdonképpen egy huszonkét kezes zongoraművet adnak elő. Az izraeli zenészen kívül török, német, lengyel, orosz, indiai, vietnami, ausztrál, amerikai, dél-afrikai és bahamai zongorista működik közre a videóban.

http://www.youtube.com/watch?v=WgBFa-7OBW8

Via Jerusalem Post

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Facebook 0
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp
Kibic

FREE
VIEW