Közel 150 gyermek kalandos hanukája

Hanuka utolsó napján egy hatalmas játszótérré változott a Bálint Ház, volt koncert, társasjáték, fánkdíszítés, trenderli-pörgető verseny, kézműves kuckó és még sok más élményforrás. A programot pedig a közös gyertyagyújtás koronázta meg.

A hanuka, azaz a fény ünnepe a jeruzsálemi szentély i. e. 165-ben a görögöktől való felszabadítására, majd a szentély újraavatására emlékeztet. Az ekkor történt csoda  ̶ egy napra elegendő olaj nyolc napon át égett  ̶  évről évre önfeledt örömünnepet vált ki a közösség tagjaiból, ahol a főszerep természetesen a gyermekeké.

Hanukai játék a Bálint Házban
Hanukai játék a Bálint Házban

Ebben az évben a ceremónia a szokásos helyen, a Bálint Házban, ám rendhagyó módon, a kalandok jegyében zajlott. A Jaffe Zsidó Családsegítő meghívását 41 család fogadta el, közel 60 gyermek részvételével.

Az épület három emeletét elfoglaló, giga játék megállóiban fizikai és szellemi feladványokat kellett megoldani kicsiknek és nagyobbaknak a hőn vágyott ajándékok elnyeréséhez. Sürögtek, forogtak a lelkes csemeték, a szülők a háttérben drukkoltak a feladat teljesítése közben. Volt óriás társasjáték, fánkdíszítő műhely, mézeskalács-hanukiakészítés, arcfestő varázsló, bűvös trenderli-pörgető verseny, kézműves kuckó és még sok egyéb élményforrás. A programot a Makám zenekar koncertje és a közös gyertyagyújtás Verő Tomi szuperrabbival koronázta meg.

Az 1991-ben alakult JDC-MAZS Alapítvány az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC) magyarországi szervezete. Célja: pezsgő zsidó közélet, erős és összetartó közösség, valamint lelkes és elhivatott egyének, végső soron az aktív, gondoskodó, önálló zsidó civil társadalom megerősítése.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp