Kern András újra filmet rendezett

18 év után rendezett újra filmet Kern András, ezúttal egy Vámos Miklós novellát dolgozott fel közösen az íróval. A Gondolj rám című filmhez már az első előzetes is megjelent.

Kern András legutóbb 1997-ben rendezett filmet, akkor a Miniszter félrelépet Koltai Róberttel közösen jegyezte. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész ezúttal egy Vámos Miklós novellából készített „haláli” vígjátékot. A film történetében Dr. Borlainak (Kern András) rutinfeladat, hogy bizonyos betegeivel közölje valamelyes tapintattal azt a rossz hírt, hogy immár csupán megszámlálható mennyiségű napjuk maradt hátra. Egy napon azonban kollégája ővele közli a rossz hírt.

A mintaférj, a legszeretőbb apa, a legkedveltebb orvos ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám amikor már mindenkit lebontott maga körül, és egy emberként azt gondolják róla, hogy egy önző, kibírhatatlan alak, még mindig él, holott az emberi – orvosi – számítás szerint már rég a temetőben kéne lennie…

A filmet Ragályi Elemér fényképezte, zenéjét pedig Presser Gábor szerezte. A Gondolj rám Kern András, Eszenyi Enikő, Rajhona Ádám, Elek Ferenc, Törőcsik Franciska és Liptai Claudia főszereplésével 2016. január 21-én kerül a hazai mozikba az A Company Hungary forgalmazásában.

A Gondolj rám filmplakátja
A Gondolj rám filmplakátja

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp