A Saul fia a Golden Globe jelöltek között

26 év után ismét szerepel magyar film a Gloden Globe jelöltek listáján. A Saul fiát Szabó István Redl ezredes (1986) és a Hanussen (1989) című filmjei után harmadikként jelölték a rangos amerikai díjra a legjobb idegen nyelvű alkotások között. A Saul fiát, amely Magyarország hivatalos Oscar-nevezése a legjobb idegen nyelvű film kategóriában, az elmúlt hetekben számos tekintélyes amerikai filmes szervezett díjazta. A nagy presztízsű National Board of Review of Motion Pictures (NBR), a Los Angeles-i, a New Yorki, a bostoni és a washingtoni filmkritikusok is az év legjobb külföldi filmjének szavazták meg Nemes Jeles László első mozifilmjét azután, hogy a cannes-i filmfesztiválon a zsűri Nagydíja mellett három másikat is elnyert.

Röhrig Géza főszereplő és Nemes Jeles László rendező
Röhrig Géza főszereplő és Nemes Jeles László rendező

Magyarországon már több mint 94 ezren látták, a franciaországi mozikban novemberben három hét alatt több mint 157 ezer néző volt kíváncsi a filmre

Az Oscar-díj után a második legfontosabb amerikai filmes elismerésként számon tartott Golden Globe díjakat január 10-én adják át immár 73. alkalommal Los Angelesben. A díjakról szavazó HFPA magyar tagja Návai Anikó.

A Magyar Nemzeti Filmalap bejelentette, már megkezdődtek Nemes Jeles László nagy érdeklődéssel várt következő filmjének, a Sunsetnek az előkészületei, a forgatás a tervek szerint már jövőre elkezdődhet”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp