140 önkéntest ünnepeltek a JDC-MAZS Alapítványnál

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Ha egy szervezetnek több önkéntese van, mint a munkatársak száma, azt jelzi, hogy az ott dolgozók valamit jól csinálnak. Az önkéntesek aktív részvétele nemcsak annak a jele, hogy az adott küldetéshez érdemes csatlakozni, de azt is, hogy az alapítvány megbecsüli a körülötte önzetlenül tevékenykedők munkáját. A JDC-MAZS Alapítvány Micve Napján/Önkéntesek ünnepén 2015. november 29-én a MAZSIHISZ Goldmark termében közel 140 önkéntest ünnepeltek a szervezet dolgozói. Ezen a napon a munkatársak, hálájuk és tiszteletük jeléül, maguk szolgálták ki az önkénteseket.

A tórai hagyományok szerint a zsidó élet középpontjában a rituális előírások és a rendszeresen végre hajtandó jócselekedetek, azaz a micvék állnak. A micve több mint puszta pozitív megnyilatkozás, a micve egy tudatos felajánlás az elesettek megsegítésére. A szívből jövő, az egyéniséget is magába foglaló, önkéntes munka során az ember a legdrágább kincsét, a szabadidejét ajánlja fel a rászorulóknak. Mindezt önszántából, örömmel és önzetlenül.

Az ez évi Micve Nap/Önkéntesek ünnepe nemcsak felemelő, de családias is volt. Az Önkéntes Programok vezetője, Drelyó Ági, és az önkéntes koordinátorok érzelemgazdag köszönetnyilvánításai adták meg az alaphangot, Rőfös László moderátor közreműködésével. Kriston Linda a Bálint Ház, Varga Veronika, a Narancsliget, Mokos Judit, a Mentor program, Tóth Ildikó, a Szenior Tábor, Soós Ágnes, a Jaffe Családsegítő és Gündert Anikó, a Holokauszt Túlélők Programja nevében köszönte meg az önkéntesek áldozatos munkáját, majd Gündert Anikó átnyújtotta a három legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó önkéntesnek – Kiss András Emilné Joli, Szabadfalvi Éva és Takács Ferencné – járó díjakat. Taly Shaul, a JDC-MAZS általános igazgatója kiemelte az önkéntes tevékenység hatékonyságát, és köszönetet mondott az elmúlt évben végzett munkáért, végül Kiss Henriett, a MAZSIHISZ alelnöke beszélt a közösség és együttműködés erejéről.

A díjazottak az elismerésen túl még valami rendhagyót és emlékezeteset is kaptak. Miután szavakba foglalták a díj átvételekor tapasztalt érzéseiket, a Rögtönzések Színháza művészei ezt színházi élménnyé emelték, az improvizáció spontán eszközeivel, finom humorral fűszerezve.

A műsort a Pankastic zenekar programja zárta, majd a munkatársak és önkéntesek, mint egy nagycsalád tagjai, közösen elfogyasztották a kóser vacsorát, közben beszélgettek a közösséget érintő, aktuális témákról, és gratuláltak egymásnak az elmúlt időszakban, közösen elért eredményekhez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp