140 önkéntest ünnepeltek a JDC-MAZS Alapítványnál

Ha egy szervezetnek több önkéntese van, mint a munkatársak száma, azt jelzi, hogy az ott dolgozók valamit jól csinálnak. Az önkéntesek aktív részvétele nemcsak annak a jele, hogy az adott küldetéshez érdemes csatlakozni, de azt is, hogy az alapítvány megbecsüli a körülötte önzetlenül tevékenykedők munkáját. A JDC-MAZS Alapítvány Micve Napján/Önkéntesek ünnepén 2015. november 29-én a MAZSIHISZ Goldmark termében közel 140 önkéntest ünnepeltek a szervezet dolgozói. Ezen a napon a munkatársak, hálájuk és tiszteletük jeléül, maguk szolgálták ki az önkénteseket.

A tórai hagyományok szerint a zsidó élet középpontjában a rituális előírások és a rendszeresen végre hajtandó jócselekedetek, azaz a micvék állnak. A micve több mint puszta pozitív megnyilatkozás, a micve egy tudatos felajánlás az elesettek megsegítésére. A szívből jövő, az egyéniséget is magába foglaló, önkéntes munka során az ember a legdrágább kincsét, a szabadidejét ajánlja fel a rászorulóknak. Mindezt önszántából, örömmel és önzetlenül.

Az ez évi Micve Nap/Önkéntesek ünnepe nemcsak felemelő, de családias is volt. Az Önkéntes Programok vezetője, Drelyó Ági, és az önkéntes koordinátorok érzelemgazdag köszönetnyilvánításai adták meg az alaphangot, Rőfös László moderátor közreműködésével. Kriston Linda a Bálint Ház, Varga Veronika, a Narancsliget, Mokos Judit, a Mentor program, Tóth Ildikó, a Szenior Tábor, Soós Ágnes, a Jaffe Családsegítő és Gündert Anikó, a Holokauszt Túlélők Programja nevében köszönte meg az önkéntesek áldozatos munkáját, majd Gündert Anikó átnyújtotta a három legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó önkéntesnek – Kiss András Emilné Joli, Szabadfalvi Éva és Takács Ferencné – járó díjakat. Taly Shaul, a JDC-MAZS általános igazgatója kiemelte az önkéntes tevékenység hatékonyságát, és köszönetet mondott az elmúlt évben végzett munkáért, végül Kiss Henriett, a MAZSIHISZ alelnöke beszélt a közösség és együttműködés erejéről.

A díjazottak az elismerésen túl még valami rendhagyót és emlékezeteset is kaptak. Miután szavakba foglalták a díj átvételekor tapasztalt érzéseiket, a Rögtönzések Színháza művészei ezt színházi élménnyé emelték, az improvizáció spontán eszközeivel, finom humorral fűszerezve.

A műsort a Pankastic zenekar programja zárta, majd a munkatársak és önkéntesek, mint egy nagycsalád tagjai, közösen elfogyasztották a kóser vacsorát, közben beszélgettek a közösséget érintő, aktuális témákról, és gratuláltak egymásnak az elmúlt időszakban, közösen elért eredményekhez.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp