Női harcosok az ISIS ellen a Sinai-félszigeten

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

„Nem félek megküzdeni a terroristákkal”, mondja Ada hadnagy, aki az izraeli-egyiptomi határon működő Caracal lövész alakulat vezetője. „Az ISIS katonái rettegnek attól, hogy egy nő legyőzheti őket, ez teljesen ellentmond radikális nézeteiknek.” Az utóbbi időben egyre feszültebb a helyzet az izraeli-egyiptomi határon a Sínai-félszigetnél, amióta több terrorszervezet – köztük az ISIS-szel együttműködő csoportok is – megszilárdították a hatalmukat a térségben.

női harcosok az izraeli határon
női harcosok az izraeli határon

A Caracal lövész zászlóalj feladata, hogy megvédje a sérülékeny izraeli-sínai határt. Az alakulatot 2004-ben hozták létre, ez volt az első olyan osztag, amely a nőket harci bevetésre is alkalmazta. A Caracal tagjait a terroristák beszivárgásának megakadályozására, a határ bombázása, csempészés, fegyveres támadások és egyéb bűncselekmények kivédése ellen képezték ki.

„Az orosz gép lezuhanása után a fenyegetés nagyon kézzelfoghatóvá vált”, mondja Ada hadnagy. „A katonáink azért vannak itt, hogy megállítsuk a terrorizmust, és én sem félek az összecsapástól. Az ISIS katonái rettegnek attól, hogy egy nő legyőzheti őket, ez teljesen ellentmond radikális nézeteiknek.”

Az alakulat egyik tagja, Noy Haim-Bar így beszél a hadműveletek fontosságáról: „amikor járőrözni megyünk a határra, sokszor visszanézek az izraeli oldalon lévő települések irányába. Látom a házak ablakában világító fényeket, a családokat, akik éppen vacsoráznak. Ez mindig megerősít abban, hogy fontos, amit csinálok. Azért vagyok itt, hogy megvédjem ezeket az embereket.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp