Hogyan tegyen eleget az El Al ultraortodox igényeknek?

Gyakori probléma a Szentföldre tartó repülőgépeken, hogy ultraortodox férfiak nem hajlandók nők mellé ülni, amit viszont egyes hölgyek igencsak sérelmeznek, diszkriminatívnak tartanak. Szatirikus kisfilm arról, hogyan lehetne a helyzetet megoldani úgy, hogy mind a nő, mind a vallásos férfi számára.

Egyre kevésbé kellemes az utazás mostanság a Szentföldre. Az utóbbi 6 hétben számos incidens történt a New Yorkból a tel-avivi reptérre tartó gépeken, mivel egyes ultraortodox férfi utasok nem voltak hajlandók nők mellé ülni.

Ilyen esetekben a személyzet kénytelen az ülésrendet átalakítani az egyébként is meglehetősen zsúfolt repülőgépen, és ez sokszor késésekhez is vezetett. Az El Al egyik szemptemberi járatán például 11 órán keresztül tartott a rémálom egy vallásos utas miatt, és a fedélzeten utazók közül már többen azon aggódtak, hogy nem fognak hazaérni időben Ros Hasanára.

Elana Sztokman feminista aktivista beszámolt arról a számára megalázó esetről, amikor egy ultra-ortodox férfi nem akart melléülni és végül helyet cserélt egy másik utassal.

A jelenség nem új, de mostanában olyan gyakorivá vált a probléma, hogy valaki petíciót nyújtott be az El Al-nak azzal, hogy állítsa meg járatain a nők elleni diszkriminációt, zaklatást és megfélemlítést. Ilyen esetek egyébként a Delta járatain is előfordultak: ultraortodox férfiak inkább leszálltak a gépről, mint hogy egy nő mellé kelljen ülniük.

Az El Al végül kiadott egy nyilatkozatot, amelyben elmondják: a repülőgép személyzete mindent megtesz annak érdekében, hogy az utasok kéréseit teljesítsék, ugyanakkor igyekeznek elkerülni az időbeli késéseket. A tabletmag.com újságírói pedig felkérték a Levinson testvéreket, hogy készítsenek egy videót, amely bemutatja, mit is jelent az utazás alatti biztonság. Az internetes portál ezzel a szatirikus kisfilmmel szeretné segíteni az El Al munkáját.

 

 

EXCLUSIVE: New EL AL Safety Video In new in-flight video, EL AL pledges commitment to passengers’ spiritual safety.Story here: http://bit.ly/10aolXD

Szerző: Tablet Magazine, 2014. október 31.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp