Muszlim és zsidó vallási vezetők közösen emlékeztek Párizsban

Vasárnap a francia muszlim közösség több vezetője is összegyűlt a Bataclan színház épülete előtt, hogy leróják kegyeletüket a pénteki terrortámadásokban elhunytak emléke előtt. Hozzájuk csatlakozott a párizsi zsidó közösség több magasrangú képviselője is. Közösen énekelték el a francia himnuszt is.

muszlim és zsidó vezetők emlékeznek együtt
muszlim és zsidó vezetők emlékeznek együtt

A megemlékezés üzenete egyértelmű volt: bár a négy terrorista, akik péntek este betörtek a koncertterembe és válogatás nélkül gyilkolni kezdtek, lehet, hogy az Iszlám Állam nevű terrorszervezet nevében cselekedtek, de biztos nem az iszlám nevében.

Hassen Chalghoumi, a párizsi előváros, Drancy imámja, egyben a franciaországi imámokat tömörítő intézmény elnöke is arról beszélt, hogy a gyűlöletbeszédnek nincs helye Franciaországban, és ez igaz akkor is, ha egy gyülekezet vezetője követi ezt el. Ilyesmi ugyanis nem az imádkozás helyén fordul elő, hanem szektáknál. És egy ilyen tragédia után itt az ideje, hogy bezárják a gyűlölet ezen helyeit.

Chalghoumi meggyilkolására már korábban felszólította híveit az Iszlám Állam. A férfi most arról beszélt, hogy 1,5 millió túszt ejtettek ezek a barbárok, akik az iszlám és a muszlim nevében gyilkolnak. Itt az ideje, hogy nemet mondjuk e barbárságra, tette még hozzá.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp