Itthon nem kell címkézni az izraeli termékeket

Magyarország nem tartja szükségesnek, hogy a Ciszjordániából vagy a Golán-fennsíkról származó izraeli termékek külön fel legyenek címkézve. Szijjártó Péter Izraelben járt.

Kedden Izraelbe látogatott Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki Jeruzsálemben kijelentette irracionális az Európai Unió előírása, amely szerint telepes címkével kell ellátni azokat a termékeket, amelyek a megszállt területekről érkeznek, és nem segít megoldani a palesztin-izraeli konfliktust, ezért Magyarország nem tartja ezt szükségesnek.

Benjamin Netanyahu és Szijjártó Péter
Benjamin Netanyahu és Szijjártó Péter

Miután találkozott Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnökkel és számos más vezetővel, elutazott Ramallahba, ahol több magasrangú tisztségviselővel folytatott megbeszélést, és tisztelgett Jasszer Arafat sírjánál. Egyesek felháborítónak tartják a miniszter ezen gesztusát.

“Szijjártó Péter  négy nappal a párizsi támadások után olyan palesztin vezető előtt készül tisztelegni, aki elsőként hirdetett terrorháborút civil lakosok ellen, Európában és a Közel-Keleten”, olvasható a cionizmus.blog.hu cikkében.

Szijjártó Péter Arafat sírjánál
Szijjártó Péter Arafat sírjánál
  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp