A hummuszt terjesszétek, ne a gyűlöletet! – zsidó-muszlim békemozgalom

Humusszal turnéztak zsidó és muszlim fiatalok az Egyesült Államokban, hogy megmutassák, nem ősellenségek. Ezzel a békés megmozdulással reagáltak a tavalyi év muszlimellenes kampányára.

Úgy tűnik, a hummusz lett a közel-keleti népek békéjének szimbóluma. Ezt az ételt választották a zsidó és az arab fiatalok, hogy népeik békés együttélését reklámozzák az Egyesült Államokban. Egy busszal utazták körbe Washington és Virginia államot, melynek oldalára a következő volt írva: „A hummuszt terjesszétek, ne a gyűlöletet”.

Symi Rom Rymer szervező a Maryland Egyetemen tanuló muszlim diákkal
Symi Rom Rymer szervező a Maryland Egyetemen tanuló muszlim diákkal

A turné során házi készítésű hummusszal és pitával kínálták az embereket, akiknek lehetőségük volt aláírni egy petíciót, melyet Dr. Ali Chaudry, a New Jersey-i iszlám közösség elnöke jegyez, és a következő felhívást tartalmazza: „Tagja vagyok a saját vallási vagy etnikai közösségemnek, deha gyűlölködő megjegyzéseket tesznek bárkire egy másik közösségből, kiállok azért, hogy küzdeni kell a bigottság bármilyen formája ellen”.

A kampány 2014-ben kezdődött, amikor muszlimellenes hirdetések jelentek meg Washington és New York városokban. Ezeket azóta alkotmányellenesnek nyilvánították és eltüntették a közterületekről.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp