Izraeli titkosszolgálatok: a diszkrimináció az oka a fiatal palesztinok támadásainak

A jelenlegi terrortámadásokban részt vevő palesztin fiatalok nem parancsra cselekednek. Tetteiket sokkal inkább nemzetiségük miatti hátrányos megkülönböztetés, rossz anyagi helyzetük, személyes kudarcaik miatt érzett elkeseredés motiválja, állítja a Shin Bet izraeli titkosszolgálat. Az izraeli titkosszolgálatok által készített jelentés szerint nem szervezettek a mostani támadások, de a palesztin vezetők uszító beszédei felkorbácsolják az eleve létező indulatokat.

A jelentés szerint a nemek szerinti hátrányos megkülönböztetés, mentális betegségek szintén húzódnak a háttérben. A támadások során az elkövetők számára lehetőség nyílik arra, hogy elmeneküljenek a valóság elől, amelyet képtelenek megváltoztatni. A Shin Bet megjegyzi, hogy a támadók 90%-a férfi (7 nő követett el terrortámadást). Saját társadalmi közegük és a Palesztin Hatóság vezetőinek uszító nyilatkozatai sarkallja őket a tetteikre.

A Shin Bet adatai szerint a támadók 82%-a 16 és 25 év közötti, 72%-uk Ciszjordániából származik, főként Hebronból vagy Ramallahból, másik 23%-uk kelet-jeruzsálemi lakos. A maradék 5% izraeli arab. A támadások 62%-át Ciszjordániában követik el.

„Ezek a fiatalok nem szervezetten támadnak. Az a pletyka pedig, hogy az izraeliek megpróbálják megváltoztatni az Al-Aksza Mecset státusz quo-ját, szimbolikus vallási ürügyet teremt a számukra, hogy Izrael Állama ellen támadjanak” – áll a Shin Bet kutatásban.

A jelentés szerint ezek a fiatalok az internetről szerzik az információikat, ahol a palesztinok azt állítják, hogy a terrortámadásokat végrehajtók az izraeli agresszió áldozatai, és hogy az izraeliek kivégzik őket. Holott a támadás, a támadó halála és a halálának megbosszulása maga egy ördögi kör.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp