Írd meg te is, ha ismersz embermentőt!

Az Élet Menete Alapítvány elindította új, Embermentőkról szóló honlapját. Az oldal célja bemutatni azokat a mindennapi hősöket, akik saját biztonságukat, életüket kockáztatva emberek életét mentették meg vészterhes időkben. A honlap folyamatosan bővül, frissül. A készítők remélik, hogy az olvasóktól is kapnak civil, családi történeteket hétköznapi bátor, tisztességes emberekről.

Azok a nem zsidók, vagy ahogyan az Izrael Állama által adományozott elismerés nevezi őket, a Világ Igazai, akik mentő tevékenységet folytattak, tanúságot tettek arról, hogy a „szeresd embertársadat, mert olyan, mint te” etikai parancsolata mindenkire érvényes. Tették mindezt egy olyan időben, amikor a törvény, az állam, a többség vagy akár mondhatjuk úgy a trend, a divat a zsidók üldözését, megbélyegzését, kirekesztését, elűzését és meggyilkolását diktálta, olvasható a weboldalon.

Karády Katalin, Anges Sanz Briz, Giorgio Perlasca, Ocskay László története szerepel többek között az oldalon, a lista folyamatosan bővül majd, és a szerkesztők várják az olvasók által ismert tisztességes emberek történeteit is. A Visszaemlékezések menüpont alatt bárki feltöltheti és elküldeti emlékeit.

“Hős az, aki nem csak az ellenség, a körülmények, hanem saját maga felett is győzelmet tud aratni. A Világ Igazai nem csupán a nácikat, hanem saját családi hátterüket, neveltetésüket, iskoláztatásukat, gondolkozásmódjukat, érzéseiket, egyszóval önmagukat is legyőzték annak érdekében, hogy segítsenek az üldözött és halálra ítélt zsidókon.”

 

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp