Írd meg te is, ha ismersz embermentőt!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az Élet Menete Alapítvány elindította új, Embermentőkról szóló honlapját. Az oldal célja bemutatni azokat a mindennapi hősöket, akik saját biztonságukat, életüket kockáztatva emberek életét mentették meg vészterhes időkben. A honlap folyamatosan bővül, frissül. A készítők remélik, hogy az olvasóktól is kapnak civil, családi történeteket hétköznapi bátor, tisztességes emberekről.

Azok a nem zsidók, vagy ahogyan az Izrael Állama által adományozott elismerés nevezi őket, a Világ Igazai, akik mentő tevékenységet folytattak, tanúságot tettek arról, hogy a „szeresd embertársadat, mert olyan, mint te” etikai parancsolata mindenkire érvényes. Tették mindezt egy olyan időben, amikor a törvény, az állam, a többség vagy akár mondhatjuk úgy a trend, a divat a zsidók üldözését, megbélyegzését, kirekesztését, elűzését és meggyilkolását diktálta, olvasható a weboldalon.

Karády Katalin, Anges Sanz Briz, Giorgio Perlasca, Ocskay László története szerepel többek között az oldalon, a lista folyamatosan bővül majd, és a szerkesztők várják az olvasók által ismert tisztességes emberek történeteit is. A Visszaemlékezések menüpont alatt bárki feltöltheti és elküldeti emlékeit.

“Hős az, aki nem csak az ellenség, a körülmények, hanem saját maga felett is győzelmet tud aratni. A Világ Igazai nem csupán a nácikat, hanem saját családi hátterüket, neveltetésüket, iskoláztatásukat, gondolkozásmódjukat, érzéseiket, egyszóval önmagukat is legyőzték annak érdekében, hogy segítsenek az üldözött és halálra ítélt zsidókon.”

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp