Nézd meg ingyen Az olaszliszkait!

A “Buliding Bridges – híd a kultúrák között” programsorozat szeptembertől hat hónapon keresztül, havi rendszereséggel kínál programokat az érdeklődőknek. November 5-én gyere el, és nézd meg velünk ingyen a Katona József Színház új darabját, Az olaszliszkait!

olaszliszkai
olaszliszkai

 

A görög tragédiák formáját idéző darab egyik történetszála a 2006-os olaszliszkai lincselést, a másik a kelet-európai vidéki zsidóság eltűnésének mozzanatait dolgozza fel – hogy aztán tágabban is foglalkozzon a mai magyar társadalom állapotával. A lincselés története több ponton, elsősorban a gyilkosság brutalitását illetően összecseng Borbély Szilárd személyes tragédiájával: szülei 2000 karácsonyán rablótámadás áldozatai lettek, édesanyját megölték, édesapját súlyosan bántalmazták. Borbély Szilárd 2014-ben meghalt, öngyilkossága mélyen megrázta a magyar irodalmi és közéletet.

Az előadás szövegkönyve Borbély Szilárd drámáinak, verseinek, prózai műveinek és nyilatkozatainak, illetve a bírósági tárgyalások jegyzőkönyveinek felhasználásával készült.

A Building Bridges szervezésében most ingyen el tudsz jönni velünk november 5-én erre a programra.

A jegyek száma limitált és regisztrációhoz kötött:

link

A regisztráció a visszaigazoló e-mail után válik teljessé.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp