Betörték a boltos kirakatát, aki tiltakozott az alpolgármester viccelődése ellen

Horogkeresztet rajzoltak egy harkányi üzlet elé, és több helyen betörték az ablakát. A rongálás azután történt, hogy a tulajdonos a második világháborúban a zsidók megkülönböztetésére használt Dávid-csillagos plakátokat rakott ki a boltjára. A férfi ezzel akart tiltakozni az ellen, hogy a város alpolgármestere Hitlerrel és a menekültekkel viccelődő képet osztott meg közösségi oldalán.

Két nagy lyuk van a bolt kirakatán, az üzlet előtti pultra horogkeresztet firkáltak, az ablakra pedig áthúzott Dávid-csillagot. A tulajdonos szerint a boltot azután rongálták meg, hogy vasárnap kirakta az ablakra a tiltakozó plakátot. Varga László, a bolt tulajdonosa elmondta: dédszülei a birkenaui haláltáborban haltak meg, és nem akarja, hogy a holokauszttal vicceljen bárki is.

Varga László
Varga László

Egy hete számolt be az RTL Híradó arról, hogy Harkány fideszes alpolgármestere Hitlerrel és a menekültekkel viccelődő képet osztott meg a Facebookon. A fotó legalább másfél napig látható volt a politikus oldalán, majd eltűnt. Remmert Ferenc később azzal védekezett, hogy figyelmetlen volt, és tévedésből osztotta meg a képet, annak tartalmával nem ért egyet, minden ilyen megnyilvánulást elítél. Bocsánatot nem kért.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp