A mi izraeli konyhánk: gyors karfiol pástétom

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Rövid előkészítés, gyors sütés, és nagyszerű eredmény: hűvös őszi estéken élvezet majszolgatni ezt a karfiol pástétomot. E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

 

Hozzávalók (6 személyre):

500 g karfiol

5 tojás
1 doboz (250 ml) tejszín (~15% zsírtartalmú)
1 csésze (200 ml) tejföl (~9% zsírtartalmú)
100 g reszelt Kashkaval (Caciocavallo sajt)
1 pohár (250 gramm) krémsajt (~9% zsírtartalmú)
1/2 pohár önkelő liszt
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
só, fekete bors

Speciális eszközök: 6 hőálló kis csésze

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Forrásban lévő vízben kb. 10 percig főzzük a karfiolt. Leszűrjük. A többi hozzávalót egy tálban egyenletesen összekeverjük. Beolajozzuk a csészéket, és mindegyikbe néhány karfiolt teszünk. A tetejére öntünk a keverékből. Körülbelül 30 percig, aranylóra sütjük.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp