Ne hagyd ki! Én AZ a zsidó vagyok!

A slam poetry egy különös darabja azoknak a zsidóknak, akik nem félnek felvállalni, hogy ők azok a bizonyos zsidók. Videó!

“Jobb, ha egyetlen zsidó sem felejti el, hogy – minden ellenünk irányuló agresszió, gyűlölet, gyilkossági kísérlet, durva szavak, rakéták, géppuskák, kések, kövek, a világ mostanság tapasztalt hallgatása ellenére – büszkének kell lennünk a múltunkra, örökségünkre, a sikereinkre és a szellemiségünkre. Csak úgy, mint a világ bármely más közösségének. Nincs mit szégyellnünk” – olvasható a videóhoz írt kommentárban a Jewish Standard oldalán. A videó 3 napja került fel a Youtube videócsatornára, és azóta több mint 60 ezren nézték meg a filmet. 

A Jewish Standard szerzője, Eitan Chitayat a következőkkel zárja gondolatait: “álljatok fel, emeljétek fel a szavatokat, legyetek büszkék! Mindent túlélünk, mert szeretjük az életet, erősek, okosak, viccesek, szépek, tehetségesek, szorgalmasak, kitartóak, tanultak és pozitív gondolkodásúak, és még annyifélék vagyunk. Béke és szeretet mindenkinek!”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp