Ne hagyd ki! Én AZ a zsidó vagyok!

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A slam poetry egy különös darabja azoknak a zsidóknak, akik nem félnek felvállalni, hogy ők azok a bizonyos zsidók. Videó!

“Jobb, ha egyetlen zsidó sem felejti el, hogy – minden ellenünk irányuló agresszió, gyűlölet, gyilkossági kísérlet, durva szavak, rakéták, géppuskák, kések, kövek, a világ mostanság tapasztalt hallgatása ellenére – büszkének kell lennünk a múltunkra, örökségünkre, a sikereinkre és a szellemiségünkre. Csak úgy, mint a világ bármely más közösségének. Nincs mit szégyellnünk” – olvasható a videóhoz írt kommentárban a Jewish Standard oldalán. A videó 3 napja került fel a Youtube videócsatornára, és azóta több mint 60 ezren nézték meg a filmet. 

A Jewish Standard szerzője, Eitan Chitayat a következőkkel zárja gondolatait: “álljatok fel, emeljétek fel a szavatokat, legyetek büszkék! Mindent túlélünk, mert szeretjük az életet, erősek, okosak, viccesek, szépek, tehetségesek, szorgalmasak, kitartóak, tanultak és pozitív gondolkodásúak, és még annyifélék vagyunk. Béke és szeretet mindenkinek!”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp