Jól van a „kivégzett” 13 éves palesztin fiú

A palesztin elnök szerint Izrael kivégezett egy 13 éves fiút – valójában izraeli kórházban ápolják az illetőt, miután megkéselt egy 13 éves zsidó fiút. Izrael azt kéri a nemzetközi közösségtől, hogy ítélje el az elmúlt időszak terrorcselekményeit, és szólítson fel a palesztin erőszak befejezésére. Mahmúd Abbász palesztin elnök szerda este azzal vádolta meg Izraelt, hogy „hidegvérrel kivégezte” a tizenhárom éves Ahmed Mansrát. Abbász a palesztin tévében sugárzott beszédében hozzátette, hogy Izrael terrortámadást követ el a palesztinok és szent helyeik ellen, legyilkolja gyermekeiket (itt említette példaként a 13 éves fiút), és ezért a hágai nemzetközi büntetőbírósághoz készül fordulni. „Nem engedjük, hogy megváltozzon a helyzet az al-Aksza mecsetben” – jelentette ki. Megígérte, hogy a palesztinok folytatják a népi ellenállást.

Ahmed Mansra
Ahmed Mansra

A népi ellenállás újabban azt jelenti, hogy hentesbárddal kaszabolnak össze fegyvertelen zsidó járókelőket.

Abbász most sem ítélte el a palesztinok által sorozatosan elkövetett merényleteket, a terrorista akciókat elintézte annyival, hogy a stabilitás hiányáért Izrael a felelős. A beszédben még csak nem is utalt arra, hogy az általa megnevezett 13 éves palesztin fiatal, akit szerinte az izraeliek hidegvérrel kivégeztek, az unokatestvérével együtt késsel felfegyverkezve megtámadott és súlyosan megsebesített egy 13 éves és egy 21 éves zsidó fiút. Az esetről videófelvétel is készült.

Az izraeli nagykövetség napokban kiadott sajtóközleménye hangsúlyozza: Izrael garantálja a vallásgyakorlás szabadságát Jeruzsálemben és Izrael egész területén valamennyi felekezet tagjai számára. Teljesen elkötelezett, hogy fenntartsa a status quo-t a Templom Hegyen, megvédje a muszlimok jogát a vallásgyakorlásra és minden ember szabadságát, hogy a Templom Hegyet látogassa.

Ilan Mor izraeli nagykövet elmondta, Izrael felszólítja Mahmoud Abbas-t és más palesztin vezetőket, hogy állítsák meg az erőszakra való felbujtást, és nyugalomra szólítanak fel. A palesztin fiatalok megérdemlik, hogy olyan oktatásban részesüljenek, amely alapot teremt egy jobb jövőbeni békés együttélésre és együttműködésre az izraeli szomszédjaikkal. Ezen kívül hangsúlyozta, Izrael erőfeszítéseket tesz, hogy visszaállítsa a nyugalmat. A befejezés és a Templom Hegyen lévő feszültségek enyhítése érdekében a miniszterelnök utasította a politikai vezetőket – beleérve a kormány tagokat és a Knesset képviselőit – hogy tartózkodjanak a Templom Hegy felkeresésétől. Ilan Mor hozzátette, Izrael elvárja a nemzetközi közösségtől, hogy ítélje el az elmúlt időszak terrorcselekményeit, és szólítson fel a palesztin erőszak befejezésére.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp