Adakozz az izraeli terror áldozatainak!

Adománygyűjtés – 2015. október 8 és október 22. között – az izraelieket ért terrortámadások áldozatainak megsegítésére a Joint Magyarország / MAZS Alapítvány, az EMIH (Zsidó.com) és a MAZSIHISZ (Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége) együttműködésével és támogatásával.

A magyarországi, mint Európa egyik legerősebb és legnépesebb zsidó közössége szolidaritása mellett tettekkel is kiáll Izrael állama és annak állampolgárai mellett. A befolyt összeget a szervezők teljes egészében az árvákat támogató szervezeteknek juttatják el.

Néhány nappal ezelőtt, Szukkot ünnepén, több, mint 36 támadást intéztek palesztin terroristák Izrael civil lakossága ellen. A támadók három nap alatt tucatnyi embert – köztük kisgyermekeket és időseket – sebesítettek meg, négy embert pedig meggyilkoltak. A támadások száma azóta is napról napra nő!

Aharon Banita
Aharon Banita

Eitam Henkin rabbit és feleségét Neemát négy gyermekük szeme láttára lőtték agyon az autójukban, amikor hazafelé tartottak. Az azóta letartóztatott támadók feltehetőleg nem vették észre a hátul ülő 9, 7 és 4 éves gyermekeiket, és a 4 hónapos kisbabájukat.

Aharon Banita rabbi feleségével és két kisgyermekével tartott hazafelé a Siratófaltól, amikor késsel rájuk támadt egy férfi: a rabbit, és a házaspár segítségére siető Nachamia Lavi rabbit meggyilkolta, Adele Banitát súlyosan, kétéves gyermeküket könnyebben megsebesítette.

A halálos áldozatok, rabbi Eitam és Naama Henkin, valamint Aharon Banita rabbi és Nachamia Lavi rabbi után összesen 13 gyermek maradt árván.

A szervezők minden csatlakozót várnak!

A számlaszám: Giro számlaszám 10800021-20000001-09199036
IBAN számlaszám HU90 1080 0021 2000 0001 0919 9036
SWIFT: CITIHUHX
Tulajdonos: Magyar Zsidó Szociális Segély Alapítvány.

A közleménybe feltétlenül írják be: izraeli árvák

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp