Kóser sarok is nyílna a megújult Klauzál téri piacon

Régi színfoltja újult meg Erzsébetvárosnak, gyönyörű környezetben várja a vevőket, érdeklődőket a Klauzál téri Vásárcsarnok. Az üzemeltető kóser sarkot is kialakítana a piacon. Várják a jelentkezőket! Interjú Vattamány Zsolttal, a kerület polgármesterével.

A kerületnek azon a részén van a csarnok, amelyik közel esik a világörökségi részhez, az egykori zsidónegyedhez, mely mindig sok látogatót vonz. A Klauzál téri Vásárcsarnok növelheti az idelátogatók számát?

Mindenképpen. Azt láttuk, ahol az önkormányzat infrastrukturális beruházásokat hajt végre, ott fejlődik a vendéglátóipar, így növekszik a vendégek száma is. A most megújult csarnok mellett megújul rövidesen a Klauzál tér is, persze ez még rengeteg egyeztetést kíván, például a helyi lakosokkal, a civil szervezetekkel, építészekkel, mert közösen kell megterveznünk hogyan is nézzen ki a tér. Ez áll természetesen a tér környékére, a mellette lévő utcákra is, ahogy a szomszédban levő, s reményeink szeriont a jövő évtől működő Zsidó Értéktárra, ami a Csányi utca 5. alatt nyílik meg. Ha sikerül minden tervünket megvalósítani, akkor a Klauzál tér és környéke újra fényt kap, s így egy valódi központjává válhat ismét Erzsébetvárosnak.

Klauzál téri piac
Klauzál téri piac

Az egykori Klauzál téren rengeteg zsidó kereskedő működött régen, az emléküket meg kívánja őrizni valahogy Erzsébetváros?

Nem egyszerűen emléket kívánunk állítani, komoly igényként jelentkezett, engem is többen megkerestek már a csarnok megújítási munkálatai alatt is, egy kóser sarok létrehozása miatt. Akkor is azt feleltem, ha rajtunk múlik, akkor legyen ilyen, olyannyira, hogy pályáztattunk is. Amennyiben van rá jelentkező, aki ezt üzemelteti, akkor ebben a csarnokban nagy örömmel fogadjuk.

A teljes cikk itt olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp