Haver Alapítvány – Önkéntes Felhívás

Kész vagy rá, hogy egy jó ügyért cselekedj? Szeretnél tenni egy elfogadóbb társadalomért? Szeretnél tenni az előítéletes gondolkodás ellen? Könnyen szót értesz az emberekkel? A párbeszéd és a békés együttélés híve vagy? Szívesen tartanál foglalkozásokat diákoknak? Most rajtad a sor, csatlakozz hozzánk!

A Haver Alapítvány informális oktatási módszerekkel tart foglalkozásokat a zsidóság témájában iskolás diákoknak.  Évtizedes tapasztalatunk szerint az utcán, munkahelyen, iskolában hallható sztereotípiák, a széles körben terjedő előítéletes gondolkodás és az intolerancia ellen kizárólag a demokratikus párbeszéd és az oktatás segítségével léphetünk fel hatékonyan. A Haver Alapítvány immáron tíz éve ezekkel a módszerekkel igyekszik tenni az antiszemitizmus és a kirekesztés térnyerése ellen.

Haver csapat
Haver csapat

Bori így írt az előző képzésünkről:
„A képzés, amit az önkéntesek kapnak “munkába állásuk” előtt, csak bevezető jellegű, hiszen igazi tapasztalatokra akkor tesznek majd szert, mikor valóban elkezdenek foglalkozásokat tartani. A képzés tulajdonképpen az önkéntesek felkészítése arra, mivel is találkoznak majd az osztályteremben. Hogyan reagáljanak a felmerülő kérdésekre, véleményekre? Hogyan beszéljenek, hogyan viselkedjenek, hogy elérjék a Haver által kitűzött célokat? Egyáltalán mik ezek a célok, és milyen foglalkozással igyekszik a Haver elérni őket? A képzés során az önkéntesek sok új információt kapnak a zsidóságról, történelemről, de megismerkednek pedagógiai és kommunikációs módszerekkel is. Bármilyen területről érkezzen is az önkéntes, a képzés biztosan hasznosnak bizonyul majd a számára és segíti őt a későbbi munka során.”

Ha felkeltettük az érdeklődésed, nem múltál még el negyven, és szívesen csatlakoznál a Haver önkéntes csapatához, ne habozz, jelentkezz:

Telefonon: +36 30 222 5559

E-mailben: julia.des@haver.hu

Október végén tartjuk kétnapos önkéntesképzésünket. A  képzés keretében, azon túl hogy megismerkedhetsz az alapítvány szellemiségével és oktatási módszereivel,  szociálpszichológiai és társadalomtudományi témájú ismereteket is elsajátíthatsz. A foglalkozásokat interaktív formában tartjuk. A résztvevők maguk is reflektálhatnak az oktatási technikákra, az oktatás során tapasztalható problémákra. Az előadásokat és egyéb foglalkozásokat a Haver Alapítvány kuratóriumi tagjai, önkéntesei, illetve meghívott vendégek tartják.

További információ:haver.hu * facebook.com/HaverAlapitvany

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp