A világ legbonyolultabb órája Szukotot is jelzi

A svájci luxusóra gyártó, Vacheron Constantin most dobta piacra új zsebóráját, amelyet a világ legbonyolultabb órájaként aposztrofálnak.

Az óra, amelynek neve Reference 57260, megjeleníti a héber dátum napjait, hónapját, évtizedet és évszázadot. Azt is jelzi, hogy a 19 éves holdciklusba mikor esik szökőév, valamint azt, hogy Szukot melyik napra esik adott évben.

Vacheron óra
Vacheron óra

A Vacheron Constantin szerint az órát három órásmester készítette el több mint 8 év alatt. Az óra körülbelül 2800 alkatrészből áll, fehérarany borítása van, héber, gregorián és csillagászati naptárt tartalmaz.

A csillagászati naptár jelzi a Hold fázisait és korát, valamint a különböző évszakokat, a napéjegyenlőséget és napfordulókat. Az óra azt is jelzi, mikor kel fel a nap az óra tulajdonosának tartózkodási helyén, jelzi a napok és éjszakák hosszát. Egy kijelző a Zodiákus mozgást is jelzi.

A római számok mutatják a helyi időt, kis arany kezek egy másik időzónát mutatnak a világidő mutató mellett. Van beépített ébresztő (saját csengőhanggal) és egy kijelző, ami a hátralévő töltöttségről ad felvilágosítást.

A Vacheron Constantin elmondta, hogy az órát egy magángyűjtő kérésére készítették el, jelenleg nem kapható. A svájci gyártó a megrendelő kérésére nem árulja el, mennyibe kerül az óra, de a Bloomberg szerint több mint 5 millió dollárt érhet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp