Támogasd te is! Dokumentumfilm a 90 éves Auschwitz-Birkenau-túlélőről

A Tünet Együttes művészeti vezetője, Szabó Réka Sírással nem megyünk semmire címmel dokumentumfilmet rendez Fahidi Éva 90 éves Auschwitz-Birkenau-túlélőről. A film befejezéséhez szükséges fedezet még hiányzik, így az Együttes közösségi finanszírozással próbálja előteremteni a hiányzó pénzösszeget.

Ha sikerrel jár a Tünet Együttes első közösségi finanszírozása, akkor biztos vagyok benne, hogy egy igazán felkavaró történetet fogunk látni egy különleges nőről, Fahidi Éváról – mondja Szabó Réka, a dokumentumfilm rendezője. A Sírással nem megyünk semmire című film ötlete a Tünet Együttes Sóvirág című előadásának próbáin született.

2015 februárjában kértem fel Évát, hogy vele és a rá alkatában és kisugárzásában megdöbbentően hasonlító fiatal táncosnővel, Cuhorka Emesével létrehozzunk egy kortárs táncszínházi előadást. A próbák kezdetétől csatlakozott hozzánk Kovács Claudia, a film operatőre, egy hangmérnökkel, hisz az első pillanattól kezdve világos volt, hogy az előadásig vezető út legalább olyan izgalmas lesz, mint maga az előadás – meséli Szabó Réka, a rendező.

A film befejezéséhez, a vágáshoz, a fényeléshez, a hangkeveréshez és a technikai eszköz bérléséhez szükséges pénzösszeg hiányzik, így az Együttes elindította első közösségi finanszírozási kampányát. A kampány linkje itt érhető el.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp