A mi izraeli konyhánk: őszibarackos bulgur saláta

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Finom, tápláló, tetejébe a megengedett határokon belül: kényeztessük magunkat egy csomó vagány kiegészítővel dúsított bulgur salátával! E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.


Fogadjátok most a legújabb csillagot: őszibarackos bulgur saláta

Hozzávalók (2 adag):
½ csésze bulgur, nyersen
cukkini
kevés olaj
őszibarack (érdemes narancssárga)
egy kis lilahagyma
piros paprika
½ csésze dió
2 evőkanál áfonya
2 evőkanál mentalevél, apróra vágva
2 evőkanál olívaolaj
só és bors

Elkészítés:
Fedett tálban, 10 percig forró vízben áztatjuk a bulgurt, a végén megkóstoljuk, hogy megbizonyosodjunk, hogy eléggé megpuhult-e.
Leszűrjük, és hideg vízzel leöblítjük, majd hűtőbe tesszük, hogy teljesen lehűljön.
Eközben kockákra vágjuk a cukkinit, és egy teflon serpenyőben kevés olajon enyhén megpirítjuk.
Az őszibarackot, a lilahagymát, és pirospaprikát kis kockákra vágjuk.
Mikor a cukkini és a bulgur lehűlt, összekeverjük a saláta minden összetevőjét.
Olívaolajat, sót, és borsot teszünk hozzá, összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp