Izraeli segélyszervezet a magyar határnál

Többek között babahordozókat adományoznak a szíriai menekülteknek a szerb-magyar határnál. Továbbra is több százezer menekült tart a Balkánon keresztül átkelve Európába. Az IsraAID segélyszervezet dolgozói a szerb-magyar határhoz utaztak, hogy adományokkal lássák el azokat a szíriai és afgán családokat, amelyek megpróbálnak bejutni az Európai Unióba.

Több tucat babahordozó is volt a holmik között, miután egy nemzetközi Facebook kampányban arra kérték az embereket a szervezők, hogy hozzanak számukra feleslegessé vált babaholmikat a migránsoknak.

Shachar Zahavi, az IsraAID alapító vezetője azt mondta, hogy ez csak kezdeti hozzájárulás, és több mint 200 babahordozót gyűjtöttek össze azóta, hogy az első adományok elindultak Izraelből.

„Igyekszünk minél gyorsabban reagálni a kérésekre”, mondta Zahavi. Az IsraAID-nek jelenleg 10 önkéntese dolgozik Szerbiában, és további öt embert küldenek a térségbe a következő héten. Az IsraAID Görögországban is jelen van egy csapattal, ahol orvosi segítséget és lelkisegélyt nyújtanak azoknak a szír menekülteknek, akik csónakon érkeznek az országba.

Az IsraAID delegációi már számos országban nyújtottak humanitárius segítséget a rászorulóknak a múltban, többek között Nepálban, Dél-Szudánban, Haitin és a Fülöp-szigeteken.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp