Ausztrália új minisztelnöke zsidó gyökereiről vallott

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Turnbull elmondása szerint nem aktív tagja a közösségnek, de úgy tekint a zsidóságra, mint egy jó barát, és már korábban is többször szót emelt Izrael támogatása mellett. Az új ausztrál miniszterelnök multimilliomos vállalkozó, aki jó kapcsolatokat ápol az üzleti világgal. Nézetei progresszívnak számítanak az őt támogató konzervatív párton belül, és olyan népszerű, amelyről az elődje csak álmodhatott.

Malcolm Turnbull
Malcolm Turnbull

Állítása szerint zsidó gyökerekkel rendelkezik, és szeretné az ország kapcsolatát megerősíteni Izraellel. Malcolm Turnbull ex-kommunikációs miniszter kedden esküdött fel az ausztrál alkotmányra. Ő a negyedik vezetője az országnak két éven belül. Elődje, Tony Abbott volt. A 60 éves Turnbull eredetileg jogászként, bankárként és nagyvállalati vezetőként dolgozott, és a közvélemény régóta reményteli miniszterelnökként tekintett rá.

Turnbulltól elsősorban azt várják szavazói, hogy kamatoztassa erős gazdasági kapcsolatait, és helyezze új alapokra Abbott kemény és sokat vitatott bevándorlás politikáját.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp