Legyetek, legyünk beírva az élet könyvébe!

Azt szeretném, hogy mi, zsidók jó könyvekbe, érdekes és szép filmekbe, élményt adó színházi előadásokba, érzelem teli zeneművekbe, csodálatos koncertekbe legyünk beírva! Így mutassuk meg a világnak kulturális hagyományaink, szokásaink, értékeink gazdagságát és színességét, amit szívesen megosztunk mindenkivel.

Sáná Tová 5776

Legyetek, legyünk beírva az élet könyvébe! – így szól az újévi jókívánság.

Ezt a kívánságot tovább gondolva, azt szeretném, hogy mi, zsidók jó könyvekbe, érdekes és szép filmekbe, élményt adó színházi előadásokba, érzelem teli zeneművekbe, csodálatos koncertekbe legyünk beírva! Így mutassuk meg a világnak kulturális hagyományaink, szokásaink, értékeink gazdagságát és színességét, amit szívesen megosztunk mindenkivel.

Frőlich Róbert országos főrabbi újévi jókívánságában a méz és az alma szimbólumát úgy magyarázta, hogy életünk minden napján meg kell keresnünk az édes pillanatokat, amelyek elviselhetővé, mi több, boldoggá teszik életüket. Mint akár Gárdos Péter hamarosan látható új filmje, a Hajnali láz. Mi mást mondhatnék a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület nevében, hogy ezeket az édes pillanatokat a kultúra, a művészet kínálja számunkra. Ezen dolgozunk munkatársainkkal már több mint negyedszázada. Fogadják tőlünk a Kibic olvasói, látogatói szívesen almánkat és mézünket!

Kirschner Péter

a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp