Kapásból letarolta Amerikát a Saul fia

Először vetítették le a filmet az USA-ban, a helyszínen lévő kritikusok a két legnagyobb kategóriában meg is szavazták a legjobbnak.

A telluride-i filmfesztivál rangjáról már mi is többször írtunk – a coloradói, meghitt kis rendezvény többek közt arról híres, hogy itt tartották a premierjét több, későbbi Oscar-díjas filmnek, olyanoknak, mint a Gettómilliomos, A király beszéde, a 12 év rabszolgaság vagy a Birdman.

Rachel McAdams és Röhrig Géza a fesztiválon
Rachel McAdams és Röhrig Géza a fesztiválon

De a külföldi filmeknek is kedvez a fesztivál, itt mutatták be például A mások élete című német filmet, ami szintén az Oscarig menetelt, ez pedig jó előjel lehet az idei rendezvényen bemutatott, első amerikai vetítését letudó Saul fia számára is.

A listák összesítése után kiderült, hogy a legjobb film és a legjobb rendező kategóriájában is a Saul fiát tartották a legjobbnak, az egyes kritikusok személyes listáit böngészgetve pedig azt is láthatjuk, hogy Röhrig Géza alakítását is többen jelölték legjobb főszereplőként.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp