Olajbogyós gombócok

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

“Feleségem készítette ezeket a finomságos olajbogyó gombóckákat. Azonnal bekapkodtuk őket, és estére is rendeltünk még egy adagot:)” E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

Hozzávalók:

3 pohár liszt

1/2 pohár reszelt sajt
3 nagy kanál g krémtúró 
200 g vaj
1 tojás 
kimagozott olajbogyó a töltelékhez

a tetejére:
1 tojás

kevés szezámmag

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180-200 fokra. Minden tésztába valót egy tálba teszünk, összegyúrjuk, aztán 20-24 részre osztjuk. Kis tálkákat formálunk a darabokból, és olajbogyót teszünk beléjük, majd gömböcskékké gyúrva lezárjuk őket. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, beletesszük a gombócokat, aztán felvert tojással kenjük meg őket és megszórjuk szezámmaggal. Körülbelül húsz percig sütjük, míg aranylóak lesznek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp