Olajbogyós gombócok

“Feleségem készítette ezeket a finomságos olajbogyó gombóckákat. Azonnal bekapkodtuk őket, és estére is rendeltünk még egy adagot:)” E heti receptünk az izraelikonyha.blogspot.hu jóvoltából.

Hozzávalók:

3 pohár liszt

1/2 pohár reszelt sajt
3 nagy kanál g krémtúró 
200 g vaj
1 tojás 
kimagozott olajbogyó a töltelékhez

a tetejére:
1 tojás

kevés szezámmag

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 180-200 fokra. Minden tésztába valót egy tálba teszünk, összegyúrjuk, aztán 20-24 részre osztjuk. Kis tálkákat formálunk a darabokból, és olajbogyót teszünk beléjük, majd gömböcskékké gyúrva lezárjuk őket. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, beletesszük a gombócokat, aztán felvert tojással kenjük meg őket és megszórjuk szezámmaggal. Körülbelül húsz percig sütjük, míg aranylóak lesznek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp