Palesztin arab mentett meg zsidó fiatalokat a lincselés elől

Egy bátor arab férfi mentette meg öt amerikai zsidó fiatal életét Hebronban. A csoport a Pátriárkák sírját látogatta meg a Jeruzsálemtől délre fekvő városban, amikor egy kereszteződésnél rossz irányba fordultak, és Hebron arab negyedébe tévedtek. Mielőtt kijutottak volna, palesztinok megtámadták és felgyújtották autójukat. A menekülő fiatalokat a tömeg megpróbálta meglincselni, mondván “zsidó megszállók”.

Az utolsó pillanatban egy arab férfi, az 51 éves Faiz Abu-Hamadja kivált a sokaság közül. A közeli lakásába menekítette a fiatalokat, és ott tartotta őket, amíg megérkeztek az izraeli biztonsági erők. Az incidensben ketten így is megsérültek, és a gépkocsijuk teljesen kiégett.

A lincselési kísérlet azonban sokkal súlyosabb véget is érhetett volna, hasonlóan ahhoz az esethez, amikor 2000-ben két izraeli katona tévedt be véletlenül a Palesztin hatóság ellenőrzése alatt álló Ramallah központjába. A palesztin biztonsági erők szeme láttára a tömeg elfogta  a két katonát, akiket egy ablakból az utcára dobtak, és meglincseltek.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp