Dobják ki Magyarországot az EU-ból – követeli a német sajtó

A Huffington Post szerint „ami a budapesti Keletinél történt az Európai Unió alapját képező európai eszme lábbal tiprása volt”. Az cikk szerzője hozzáteszi, ha egy ország súlyosan megsérti az Európai Unió alapértékeit, meg van a lehetősége, hogy Magyarországot de facto kidobják az EU-ból. A Reutlinger General-Anzeiger úgy véli, hogy Orbán valójában a polgári szabadságjogokat akarja korlátozni, lehetővé tenni, hogy a hadsereget vethesse be a civilek ellen.

A Badische Zeitung szerint az új magyar törvény, amely a határon épített szögesdrótkerítés átlépését bűncselekménynek nyilvánítja,”a genfi menekültügyi konvenció lábbal tiprása”. „Orbán megmérgezte az európai politikai légkört a muzulmán többségű keresztény Európa víziójával, ami az egyébként is nehéz európai kompromisszum megteremtését a menekült kérdésben a korábbinál is nehezebbé teszi.”

A Huffington Post szerint „ami a budapesti Keletinél történt az Európai Unió alapját képező európai eszme lábbal tiprása volt”. „Ki gondolta volna, hogy az EU-ban lehetséges lehet, hogy egy hataloméhes politikus több száz menekültet egy vonatban hagy, majd egy lágerbe akar szállítani? A menekülteket azzal riogatja, milyen veszélyeket rejtene számukra, ha Magyarországon próbálnának meg élni? Ki hitte volna, hogy azt fogják nekik mondani, hogy jobb otthon a háborúban élni, mint Európában menekültstátuszért folyamodni? Ezt úgy is lehet értelmezni, hogy erőszakkal fenyegetőznek. Meg van a lehetősége, hogy Magyarországot de facto kidobjuk az EU-ből. A 7. paragrafus szerint, ez lehetséges, ha egy ország súlyosan megsérti az Európai Unió alapértékeit. Minek kell még történnie ahhoz, hogy Brüsszelben elismerjék, hogy ami Magyarországon történt, az kendőzetlenül, arcátlanul kimeríti ezt.”

A Reutlinger General-Anzeiger úgy véli, hogy „Orbán arra használta a menekülteket, hogy rendkívüli állapotot rendelhessen el szeptember közepén.” A lap emlékeztet Orbán politikai, ellenzéki múltjára, elkötelezettségére az EU és a NATO mellett, majd kijelenti: ma már csak a Brüsszelből áramló pénzt látja és az európai integráció ellenségévé vált. Egykoron demokráciáért és szabadságért kiáltott, most autoriter rendszert tart fenn. „A rendkívüli törvényeivel állítólag a menekültáradatot akarja megfékezni, de valójában a polgári szabadságjogokat akarja korlátozni, lehetővé tenni, hogy a hadsereget vethesse be a civilek ellen.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp