A Maccabi Tel Aviv a Bajnokok Ligájában

A Maccabi Tel Aviv labdarúgó csapata 10 év kihagyás után játszhat ismét a legrangosabb európai kupasorozatban. Az izraeli bajnokcsapatnak csoportkörben olyan ellenfelekkel kell megküzdenie, mint a Porto vagy az angol bajnok Chelsea.

A Maccabi Tel Aviv azután jutott az UEFA Bajnokok Ligája csoportkörébe, miután kisebb meglepetésre kiverte a valamivel erősebbnek tartott svájci Baselt. Az első mérkőzés Svájcban 2-2-es döntetlennel végződött, a tel-avivi visszavágón pedig 1-1-es döntetlen született, így idegenben lőtt több góljának köszönhetően az izraeli bajnokcsapat játszat majd a legrangosabb európai kupasorozatban.

Maccabi Tel Aviv - Basel
Maccabi Tel Aviv – Basel

A Maccabi Tel Aviv fennállása során eddig egyszer, a 2004-2005-ös kiírásban jutott be a csoportkörbe, ahol a Bayern München, a Juventus és az Ajax voltak az ellenfelei. Akkor az izraeli csapat egy győzelemmel, egy döntetlennel és négy vereséggel az utolsó helyen végzett. Könnyebb dolga viszont ezúttal sem lesz a Maccabinak, ugyanis az angol bajnok Chelsea, a portugál sztárcsapat Porto és az ukrán bajnok Dinamo Kijev lesz az ellenfele.

Eddig összesen öt alkalommal sikerült izraeli csapatnak a Bajnokok Ligájába kerülnie, a Maccabi Haifa (2002-03, 2009-10) és a Maccabi Tel Aviv (2004-05, 2015-16) kétszer, illetve a másik tel-avivi egyesület a Hapoel (2010-11) egyszer játszhatott a legjobbak között. A dicsőségen kívül más előnyei is vannak a BL-be jutásnak, a Maccabi Tel Aviv ugyanis legalább 20 millió dollárt kap a csoportkörbe jutásért, még akkor is, ha ott az összes mérkőzését elveszíti.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp